Livbåtsövning på Zanndam


Här tar man säkerheten på fullaste allvar. Det hålls alla slaggs övningar både för passagerare och personal.  Den roligaste var livbåtsövningarna. När signalen går skall man ta sig till flytvästarna spänna fast dem och bege sig till sin grupps uppsamlingsplats. gruppen står på både nyckelkortet och på flytvästen (om man tar västen från sitt rum villsäga). Sedan ropas man upp och alla måste finnas annars är det bara att vänta medans personalen lokaliserar den försvunne personen. Sedan förklaras hur livbåtarna firas ner hur man skall placera sig mm.
 


image21Det roliga var att se hur olika personer beter sig vid sådana här övningar. Vissa flammsar för att de ser lustiga ut i sina stora flytvästar, vissa står nästintill i givakt, och lyssnar på helspänn till instruktionerna, vissa tar tillfället i akt att lära känna sina medpassagerare och kanske flörta lite grann. Sedan har vi förstås de stereotypa amerikanerna som ställer frågor i stil med:

- Så om båten sjunker, hur blir det då med bagaget? Skickas det hem till oss eller kan man hämta ut det vid kajen när vi kommer i land?

Ja vad ska man säga!

image19 

Själv så fascinerades jag mest av folket, människor. jag älskar människor ! de är så olika  varandra, så konstiga, så intressanta. Och jag är en av dem... hm... fascinerande.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0